Kräftskiva

Här kommer några bilder från kräftskivan i helgen hos Sofie och Magnus. Jag verkligen älskar kräftor. Även Tim och Stella gillar kräftor nu, det är kul.

Det var såå himla gott allting!

Kraftskiva-1

Kraftskiva-2

Gjorde en ny paj med parmaskinka och kantareller efter tips härifrån. Fyllningen var supergod. Skalet blev tyvärr lite hårt, så jag har justerat receptet lite. Har du ett bra grundrecept på pajdeg, så gör det.

Kraftskiva

Höstpaj med kantareller och parmaskinka

Pajskal
3 msk Kesella Lätt 1 %
75 g smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl

Fyllning
300 g rensade kantareller
3 msk smör
3 msk vitvin
2 hackade vitlöksklyftor
Salt & peppar
250 g ricottaost
75 g parmesan
150 g parmaskinka
2 msk finhackad gräslök
10 körsbärstomater

Blanda ingredienserna till degen. Låt gärna degen vila en stund i kylskåp innan du trycker ut den i en pajform. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 200 °C cirka 10 minuter.

Stek kantarellerna med smör och vitlök i ett par minuter, smaka av med salt och peppar. Tillsätt vitvinet och låt det koka in ett par minuter.

Lägg mindre biter av parmaskinka i pajskalet och häll över kantarellerna. Lägg små klickar med ricotta jämnt fördelat över pajskalet. Skär tomaterna i halvor och lägg runt i kanten. Till sist, strö parmesan över.

Grädda i 200 °C cirka 30–40 minuter.

Lämna en kommentar