Amerikainfluerad middag med nachos och burgare

Så blev det äntligen en dag då vi fick se solen. Det kändes som ett tag sedan sist. Lillebror och hans tjej är hemma, så igår åt vi åt go’middag med dem och mamma och pappa.

Först drack vi rosé och dippade nachos. Har länge tänkt testa den här dippen. Den var helt magisk. Det var även de tjocka burgarna på högrev som vi grillade och åt tillsammans med en mängd olika tillbehör. Glazen är lite rökig, vilket jag älskar!

Nachos-1 (1 av 1)

Dipp i flera lager

6-8 portioner

Gör dipperna nedan. Skiva 1 dl svarta kalamataoliver utan kärnor och 1 knippe salladslök. Fördela guacamole, 3 dl gräddfil, tomatsalsa, 2-3 dl riven cheddarost, oliver och salladslök i portionsglas eller en låg vid glasform

Guacamole
3 mogna avocado
1 lime
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 chili
1 tomat
1/2 kruka färsk koriander
Flingsalt och svartpeppar

Dela och kärna ur avokadon. Gröp ur fruktköttet och skär det i grova bitar. Lägg i en skål och mosa lätt (det är gott när det är lite grovt). Pressa över limesaft.

Skala och finhacka lök och vitlök. Dela och kärna ur chilin och hacka den. Dela tomaten, gröp ur kärnorna och tärna köttet. Hacka koriandern. Blanda allt och smaka av med salt och peppar.

Tomatsalsa
4-5 mogna tomater
1/2 gul lök
1 chili
3 msk hackad koriander
1/2 pressad lime
1 msk olivolja
Flingsalt, strösocker och svartpeppar

Dela tomaterna och gröp ur dem. Hacka fruktköttet smått. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt med koriander och limesaft. Rör i oljan och smaka av med salt och peppar.

Nachos-2 (1 av 1)

Delsjöburgaren är en favorit. Har skrivit om den tidigare här. Lidl har jättegoda tjocka pommes frites som passar jättebra till.Delsjoburgare (1 av 1)Till efterrätt gjorde mamma den här sommartårtan. Åt den första gången 2013 och gjorde det väldig mycket ett tag.

Lämna en kommentar