Mumsigt till Mello och Matstafetten

Imorgon är det Matstafetten här i stan. Vi pausar den i år och laddar för Eurovision Song Contest istället. Vill inte lämna bort Milly ännu.

Postar en förrätt som blivit en av mina favoriter och ett gott tilltugg som vi testade igår. En fördrink och det tilltugget är ett hett tips till imorgon!!

Parma-surprise

Parma Surprise

4 portioner
100 g parma skinka, 8 skivor
250 g chèvreost
250 g crème fraiche
1 kruka gräslök
100 g rostade och saltade pumpafrön
Bladspenat

Marinad
1 dl rapsolja
2 msk flytande honung
3 msk balsamvinäger
1/2 rödlök, hackad
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här: Ta bort det vita skalet på chèvreosten mosa med en gaffel eller mixa med en mixer tillsammans med crème fraichen. Tillsätt den hackade gräslöken. Lägg ut parmaskinkan och lägg en matskedsklick av röran på varje skiva och rulla ihop. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Lägg upp en bädd av bladspenat på varje tallrik, lägg på parmaknytena och ringla marinaden över. Strö sedan över de rostade och saltade pumpakärnorna.

Jalapeno

Jalapeno-1

Fyllda krustader

Fyll krustaderna till drygt hälften med jalapenomjukost och gratinera i 200 C tills de bubblar och fått lite fin färg. Låt svalna något innan de serveras (de blir väldigt varma). Riktigt goda!!

Vågade inte ta så många nu när jag ammar, men det kanske är bra annars hade jag ätit upp allihop ;).

Tilltugget hittade jag på Matplatsen. Victoria har så många goda recept!!

2 tankar på “Mumsigt till Mello och Matstafetten”

  1. Hallå!!!! Efter mycket om och men hittade jag äntligen till din blogg,vilken härlig blogg och vilken insperation till matlagning och bakning,kommer absolut följa dig.Tack att jag fick tips om den.Kram Nikkis Mamma

    Svara

Lämna en kommentar