Härliga Härjedalen

Så här härligt var det i Björnrike idag. Det känns lite jobbigt att inte kunna spänna på sig slalomskidorna och dra iväg med de andra. Det är inte värt det om det skulle hända någonting. Min motion blev en promenad till Björnvallen.Backen-72px

IMG_0049

Under de här dagarna brukar vi äta en hel del god mat. En favorit är Löruddens fiskgryta som mamma bjöd på i lördags.

Loruddens

Löruddens fiskgryta

4 personer
2 fiskbuljongtärningar
3 dl vitt vin
3 dl grädde
6 dl vatten
1 msk curry
1 msk timjan
1 msk dragon
2 påsar saffran
1 färsk fänkål (hackad)
1 röd och 1 grön paprika
1 purjolök
1 gul lök
1 burk krossade tomater
600 g torsk och lax
Räkor, kräftstjärtar och musslor till garnering

Aioli
Lättmajonnäs
Vitlök
Gurkmeja

Fräs grönsaker och kryddor i smör. Slå på tomaterna och vinet och låt koka i ett par minuter. Häll i vattnet och låt koka i 15 minuter. Red av med 2 matskedar mjöl utrört i vatten. Koka i 5 minuter. Slå på grädden och låt koka ytterligare 5 minuter. Lägg ner den tärnade fisken och låt sjuda i 4-5 minuter (akta så att fisken inte kokar söner).

Låt var och en toppa sin soppa med aioli, räkor, kräftstjärtar och musslor. Servera med pain riche.

Lämna en kommentar