Gott med grillat

Har varit i Finsvik i helgen och målat och spelat golf. Lördagmiddagen lagade mamma och jag tillsammans. Mamma gjorde god förrätt med räkor, jag fixade pinjenötsbiffar och Stefan grillade. Biffarna är en favorit som kommer från GI-gurun Ola Lauritzson. Biffarna går även att steka i ugn eller i stekpanna. Till biffarna åt vi en grönsallad, caprese och klyftpotatis.

 photo IMG_4195_zpsa7ed005e.jpg

 photo IMG_4196_zps807a54e6.jpg

Pinjenötsbiffar med fetacrème och caprese

4 portioner
600 g nötfärs
1/2 dl grädde
1 ägg
Salt och svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk basilika
5 soltorkade tomater
50 g pinjenötter

Fetacrème
200 g fetaost
1 burk creme fraiche
1/2 kruka basilika
4 soltorkade tomater
Salt och svartpeppar

Caprese
2 paket mozarellaost
5 tomater

  1. Biffar: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt och svartpeppar i en skål. Hacka vitlök, basilika och soltorkade tomater fint och blanda ner färsen. Tillsätt pinjenötterna och forma färsen till biffar och lägg på en ugnsplåt. Ställ in plåten i ugnen i cirka 20 minuter.
  2. Fetacréme: Smula fetaosten och blanda ner crème fraiche i en skål. Hacka basilika och soltorkad tomat fint och blanda med fetacrèmen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Caprese: Skiva mozarellaosten och tomaterna. Lägg ost och tomater omlott på ett uppläggningsfat. Ringla över olivolja och vinäger. Strö över flingsalt, svartpeppar och basilika.
  4. Servera biffarna med en god sallad eller klyftpotatis (inte GI) och en klick fetacrème.

Lämna en kommentar