Knäckig coco popstårta med chokladsås och bär

Den här knäckiga marängtårtan gjorde Stefans kusin Therese när hon fyllde år. Stella som inte brukar tycka om tårta blev helt förälskad. Hon bestämde där och då att hon ville ha den när hon fyllde år och så fick det bli.

Knäckig coco popstårta med chokladsås och bär

Marängbotten (stor tårta)
6 äggvitor
3 dl socker
4 1/2 dl coco pops

Chokladkräm
8 äggulor
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk mjöl
4 msk kakao
100 g rumsvarmt smör
4 tsk vaniljsocker

2-3 l jordgubbar och/eller andra bär
5 dl vispgrädde

Marängbotten: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och tillsätt sockret lite i taget. Vispa tills  smeten är hård. Vänd försiktigt ner coco popsen. Smöra ett bakplåtspapper. Bred ut smeten på den. Grädda marängen i ca 1- 1 1/2 timme. Låt svalna.

Chokladkräm: Sjud upp äggulor, socker, grädde, mjöl och kakao tills den börjar tjockna. Låt krämen svalna något. Rör ner vaniljsocker och smör. Ställ chokladkrämen i kylen. TIPS! Chokladkrämen kan man förbereda dagen innan.

Skiva ca 1 1/2 l jordgubbar tunt. Vispa grädden. Lägg ihop tårtan strax innan servering så den inte mister sin krispighet. Lägg marängbotten på en serveringsfat. Bred chokladkrämen över marängen. Lägg de skivade jordgubbarna över krämen. Bred på vispgrädden. Dekorera med resten av jordgubbarna.

När inte mamma och pappa var hemma och kunde flagga gick Stella och flaggade själv. Det hade hon minsann lärt sig. Så nu har hon lärt mig också.

Milly tyckte det var varmt och tog sig ett dopp i poolen med kläderna på. Skönt att svalka av sig i sommarvärmen <3.

Lämna en kommentar