Kalas för en nioåring

I morse grattade vi den här underbara tjejen som fyller nio år idag! Vår lilla tjej som inte är så liten längre. För varje år som går blir hon bara mer lik mig till sättet. Det är häftigt med en avbild av sig själv. Hon är min bästa kompis, min lilla skatt och min ögonsten.

Hela familjen var med och grattade. Den yngsta ville så klart vara med och öppna paket.

Om en liten stund blir det kakkalas för släkten. De här kakorna är nya för i år. Vi var tvungna att tjuvsmaka och de var ljuvliga. Allt med marshmallows är ju bara så gott!

Chocolate Marshmallow Cookies

Ca 30 st
12 marshmallows (i tredjedelar)
1 ½ dl kakao
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
115 g smör, rumstempererat
1 dl farinsocker
2 dl strösocker + ½ dl att rulla kakorna i
2 ägg
1 tsk vaniljsocker

Klipp marshmallowsen i tredjedelar och ställ in i frysen medan du förbereder kakdegen. (Nästa gång tänker jag testa med minimarshmallows. Då kan man göra kakorna mindre).

Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda smör, farinsocker och socker till en jämn massa. Tillsätt ägg och vaniljsocker. Blanda väl. Blanda i vetemjöl, bikarbonat, salt och kakao lite åt gången.

Rulla en liten boll runt om varje marshmallowbit. Detta kan bli väldigt kladdigt, men det brukar hjälpa att tvätta av händerna emellanåt och att rulla degen till en boll först och sen trycka in marshmallowbiten.

Rulla varje boll i stösocker och grädda sedan i ugnen i 4-5 minuter.

Hittade en ny rolig bakblogg som jag hämtade inspiration från.


Lämna en kommentar