Tema country

Här har vi firat födelsedagar mest hela helgen. Först 1-årskalas för Milly i torsdags och sedan 40-årsfest för Stefan igår. Festen hade vi på Sjögården. Så himla mysig lokal. Vi rymdes många samtidigt som det kändes som en hemmafest.

Ballonger1-72

Temat var country och det gick det inte att ta miste på. Alla hade verkligen gått in för klädseln och var så fina i hattar, rutiga skjortor, västar, fransar, skinn, snusnäsdukar, chaps och boots.

Henrik-Anneli-72

Mingel1-600

Tessan-72

Bal1

Som välkomstdrink gjorde vi Piggelinbål. Hur god som helst!! Allt gick åt och det är ett gott tecken. Gillar att den inte smakade för mycket sprit.

Gör så här: Fyll en bålskål med frukter i grönt och en massa is. Gärna stjärnfrukt också om det finns (det hittade inte jag). Häll på 1 flaska vodka, 2 liter sprite och ett paket piggelinglassar (fiska upp pinnarna när de smält). Rör om och servera när glassen smält.

Receptet kommer härifrån.

Bal2

Middag-72

Budade hem ett par boots på Tradera för 75 kr. Lite trånga längst fram, men vad gör man inte för outfitens skull…

Boots1

Ola-Stefan-72

Till middag grillade Stefans pappa hamburgare som vi serverade med en massa tillbehör; bröd, strips, sallad, tomat, picklesgurka, lök och coleslaw. Recept på min favoritcoleslaw hittar du här. Den är så himla krämig och god.

Middag2-72

Middag1-72

Middag3-72

Middag41-72

Gästerna gick en tipsslinga under kvällen. Förstapriset kammade Jonas och Mathias hem.

Tavling-72

Till efterrätt blev det Roy Fares cheesecake. Smidigt att förbereda smuldegen och fyllningen dagen före.

Cheesecake-roy-fares-72

Cheesecake in a jar

8 portioner

Smuldeg
150 g digestivekex 10 kex
40 g strösocker (½ dl)
90 g rumstempererat smör
30 g vetemjöl (½ dl)
3 g bakpulver (½ tsk)
5 g vaniljsocker (½ msk)

Cheesecakefyllning
300 g färskost (cream cheese)
45 g strösocker (½ dl)
250 g vispgrädde (2 ½ dl)
5 g vaniljsocker (½ msk)
Rivet skal och saft från 1 citron
20 jordgubbar (eller andra bär om det inte är jordgubbssäsong)

Smuldeg: Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen i en matberedare till fina smulor. Häll smulorna i en bunke och tillsätt socker, smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Knåda ihop till en smuldeg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.

Cheesecakefyllning: Vispa färskost och socker fluffigt i en bunke. Vispa ner grädden lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft samt -skal och vispa tills krämen är luftig och slät. Dela jordgubbarna i bitar. Varva smuldeg, cheesecakefyllning och jordgubbar i burkar, glas eller skålar.

Middag5-72

Greger-72

Jag tror det blev en lyckad kväll. Många stannade länge, de sista gästerna gick strax efter 03. Sista timmarna var det fullt ös på dansgolvet. Stefan och jag sov kvar på stället. Praktiskt för städningen i morse.

4 tankar på “Tema country”

    • Cheesecaken var supergod! Tusen tack för tipset :). Jag förberedde den på fredagen och sen hjälpte snälla svärmor till att göra i ordning den på festdagen.

      Svara

Lämna en kommentar