Att ha firat en 1-åring

För ett år sedan kom hon till oss, vår lilla Milly. Hon var väldigt efterlängtad samtidigt som vi undrade vad vi gett oss in på. Det var svårt att föreställa sig hur det skulle bli att börja om med en bebis när de andra två blivit så stora . Så här i efterhand är det ett av de bästa beslut vi tagit.

Vi passade på att fira hela dagen med paket, lyxfrukost (inte på sängen dock) och gott fika. Hon blev ordentligt uppvaktad av både familj, släkt och vänner.

Milly-frukost1

Paket

Milly-dubbel

Talt-3

Tältet, som hon fick av oss, uppskattades av alla åldrar. Hittade det på rea här.

Talt-2-dubbel

Ett bra tips om man inte vill köpa helium till varje födelsedag (är ju tyvärr färskvara) är att sätta en krok med självhäftande tejp i taket och en på ballongen och sedan knyta fast med fiskelina. Tänker att den dubbelhäftande tejpen går att byta ut sedan så att krokarna kan återanvändas flera gånger. Beställde dem här. Köpte faktiskt en ballongpump som vi pumpade upp alla ballonger med, även 1-årsballongen.

Ballonger-72

Milly fick en egen 1-årstårta. Köpte en springform 10×10 cm med löstagbar botten på Lagerhaus som jag bakade tårtbotten i. Fyllde den med päron- och chokladmousse och toppade med grädde och strössel.

Tarta-1-72

Nytt på fikabordet var en lakritsrulltårta med hallonmarängfrosting. Supergod, den får gärna vara lite frusen så att fyllningen fortfarande är lite hård.

Fika

Fika1

Testade även en av Linda Lomelinos tårtor med dulche de leche och havssalt. Superdupergod. Måste nog vara den godaste chokladtårta jag gjort. Recept på tårtor och rulltårta utlovas inom kort.

Fika2

Fika-1-72

Fika-2-72

Milly kan stå själv nu, men tar inga steg ännu…vi väntar med spänning.

Milly2-72

Milly3-72

Lämna en kommentar