Påskdag, Bingolotto och god mat

Hade en förhoppning om storvinst igår när vi spelade Bingolotto, men istället blev det två Sverigelotter. Inte fy skam. Nu hoppas vi att det är där storvinsten gömmer sig.

Lagade en lyxig påskmiddag till familjen som vi åt framför teven, smörgåsbakelser och svissglasstårta med jordgubbar. Båda går att förbereda innan, men jag gjorde allt samma dag. Glassen behöver minst 4 timmar i frysen.

Innan middagen mumsade vi på lite plock med melon och lufttorkad skinka.

Melon-parma-1

Snittar med melon och lufttorkad skinka

4 personer
1 galiamelon
120 g lufttorkad skinka, t.ex. prosciutto eller serrano
Tandpetare

Skär bort skalet, kärna ur melonen och tärna upp fruktköttet. Ta en bit skinka och snurra ihop. Fäst fast med en tandpetare på varje melonbit.

Melon-parma1-1

Smorgasbakelse-1

Smörgåsbakelser med tonfiskröra

4 personer (2 personer om ni vill ha 2 bitar var)
16 skivor formfranska

Fyllning
1 burk tonfisk i olja, á 185 g
1/2 liten gul lök, finhackad
1 hårdkokt ägg, finhackat
1 msk chilisås
1 msk majonnäs (eller efter smak)
Drygt 1 dl vispgrädde
Italiensk salladskrydda
Salt & peppar
Dill

Garnering
Turkisk yoghurt
Räkor
1 citron, i skivor
Isbergssallad, finstrimlad
Dill
Rödlök, finhackad
1 liten påse ostbågar, krossade

Smorgasbakelse1-1

Börja med att blanda allt till fyllningen. Låt stå och dra i cirka 5 minuter. Häll i mer grädde om det behövs, smeten ska vara ganska lös.

Skär bort kanterna på brödskivorna och tryck ut rundlar eller skär i trekanter. Bred ut röra på 12 av bröden och stapla 3 och 3. Lägg på de 4 sista bröden. Bred på ett lager med turkisk yoghurt.

Strössla krossade ostbågar på kanterna och garnera med finstrimlad isbergssallad, räkor, finhackad rödlök, citronskivor och dill. MUMS!

Svissglasstarta1-1

Svissglasstårta med jordgubbar

8 personer
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 äggula
1/2 dl florsocker
100 g maränger, små
1/2 dl chokladsås
2 l jordgubbar

Svissglasstarta-kvadrat

Vispa grädde och crème fraiche var för sig. Rör i äggula och florsocker i creme fraichen. Vispa ner crème fraiche- och äggblandningen i grädden. Bred ut 1/3 av blandningen i botten i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Lägg på ett lager tätt med maränger. Ringla över lite chokladsås. Bred ut 1/3 grädde, ett lager maränger, chokladsås och sist grädde med lite chokladsås. Täck med plastfolie och låt formen stå i frysen minst 4 timmar. Ta glassen ur formen och lägg upp den på ett fat. Låt stå 15 minuter före servering. Dekorera med jordgubbar.

Lämna en kommentar