Leilas fröknäcke

Har börjat baka lite inför fjällresan på påsk. Det brukar blir många fikapauser i stugan mellan slalomåken och då är det bra med något nyttigt alternativ till kaffet. Det här fröknäcket var väldigt enkelt att göra och supergott! Så gott att jag förmodligen behöver göra en omgång till innan vi åker.

Froknacke-5

Fröknäcke

2 plåtar
200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
1/2 dl vallmofrön
Flingsalt

Froknacke6

Sätt ugnen på 160 varmluft. Blanda allt utom vallmofrön och flingsalt i en bunke och låt smeten stå och svälla i cirka 15 minuter. Bred ut smeten tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper. För mig blev det lite blött i kanterna på bakplåtspapperet, men det torkade upp under gräddningen.

Strö över vallmofrön och lite flingsalt. Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
Låt dem svalna något och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden. Förvaras torrt.

Det är linfrön och fiberhusk som hjälper brödet att hålla ihop. Om du inte tål eller tycker om några av fröna kan de bara bytas ut mot några som du föredrar. Brödet är helt glutenfritt.

Lämna en kommentar