Vitlöksfylld lövbiff med potatisbakelse också lite energiboost

Sitter och morgonmyser i köket med en kopp kaffe. Älskar att det är helg igen och familjen ledig. Idag ska vi titta på Tim som har hockeymatch och sedan försöka fixa lite mer i Millys rum. Vad tror ni om fylld lövbiff till middag ikväll?

Startade helgen igår med en dejt med Jennie. Vita Nyanser. Två timmar kändes som tio minuter. Barnen lekte och vi bara pratade och pratade. Och fikade däremellan. Fick en sån himla energiboost. Älskar att umgås med människor som ger en så mycket. Helgen kunde inta ha startat bättre <3

Engla-Stella

Jennie

Fylld-lovbiff (1 av 1)

Vitlöksfylld lövbiff med potatisbakelse

4 personer
4-6 lövbiffar, 600 g
200 g färskost vitlök
4 msk persilja
Salt & peppar
2 msk smör eller margarin
2 dl crème fraiche
2 dl vatten
2 msk kalvfond

Potatisbakelser, 4 st
6 skalade och rårivna potatisar
2 dl crème fraiche
2 ägg
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
1 liten finstrimlad purjolök
1 dl riven Västerbottenost
Smör

Börja med potatisbakelserna. Rör ihop crème fraiche, ägg, salt, peppar och purjolök. Skala och riv potatisen grovt, en i taget. Lägg rivet vartefter i blandningen (så hinner den inte mörkna). Smörj fyra portionsformar noga och lägg i blandningen, tryck ihop lite lätt. Toppa med riven Västerbottenost och baka i ugnen på 175 grader.

Vik ut lövbiffarna, bred på en del av färskosten och strö på persilja. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Krydda med salt och peppar och stek i smör. Tillsätt resten av osten, crème fraiche, vatten och fond i stekpannan. Koka ihop i 5 minuter. Smaka av. Servera med potatisbakelserna och en god sallad.

Potatiskaka (1 av 1)

Lämna en kommentar