Goda asiatiska smaker

Download PDF

Den här vietnamesiska nudelsalladen måste ni bara testa. Hur god som helst! Jag gillar asiatisk mat, men har ingen större erfarenhet av att laga asiatiska rätter. Salladen kan med fördel lagas ett par timmar i förväg, så att smakerna hinner gifta sig med varandra ännu mer. Vänta dock med att strö över cashewnötter och koriander strax innan servering.

Nudelsallad (1 av 1)

Vietnamesisk nudelsallad

4 portioner
200 g risnudlar
1/2 gurka, skuren i tunna strimlor
2 morötter, skurna i tunna strimlor alt. grovt rivna
2 dl edamamebönor
500 g oskalade räkor
1/3 isbergsalladshuvud, grovt hackat
2 dl rostade cashewnötter, grovt hackade
3 salladslökar, tunt skivade
1 dl färsk koriander, grovt hackad

Dressing
2 vitlöksklyftor, finhackade alt. rivna
4 cm ingefära, finhackad alt. riven
1 tsk sambal oelek
4 msk fisksås
2 msk pressad lime
4 msk vatten
2 msk muscovadosocker

Rör ihop ingredienserna till dressingen och låt dra i minst 10 minuter. Därefter tillagar du nudlarna enligt paketet. Skölj dem i kallt vatten. Skala räkorna. Hacka, skiva ochfinhacka/ riv de övriga ingredienserna. Blanda ihop räkor, nudlar, morötter, gurka, sallad, lök och bönor tillsammans med såsen. Toppa salladen med cashewnötter och strö över koriander. Du kan antigen servera salladen direkt eller låta den stå till sig i kylen ett par timmar.

Receptet kommer från den här tjejen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *