Hundvakt och köttfärslåda

Idag har jag och Milly varit hundvakt åt Tussan. Hon ska tydligen tillhöra en av de bästa raserna man kan ha om man är allergisk (nu kommer jag inte på vad den heter). Fick därför chansen att låna henne några timmar för att testa. Tyvärr kände jag av allergin ändå, så tanken på något annat husdjur än utekaniner är bara att glömma.

Milly skrattade och hade jättekul. Hon sträckte sig efter Tussan som slickade henne i ansiktet och nafsade henne på händerna. När jag satte henne i hoppgungan tror jag Tussan kände sig hotad, för plötsligt började hon skälla. Trodde Milly skulle börja gråta, men hon gapskrattade.


Vill passa på att tipsa om ett gott LCHF-recept som vi brukar göra. Jag mixade fetaostkrämen och då blev den ganska blöt. Nästa gång ska jag smula i den.

Kottfarslada-1 (1 av 1)

Köttfärslåda med fetaostkräm

2 personer

Fetaostkräm
1 ägg
2 dl Oatley iMat eller annan matlagningsgrädde
100 gram fetaost

Köttfärsröra
1/2 finhackad gul lök
1/2 röd paprika i bitar
1/2 gul paprika i bitar
Smör
250 g köttfärs
1 msk soja
1/2 msk torkad oregano
1/2 msk torkad basilika
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk köttfärskrydda (blandning av vitpeppar, ingefära och kryddpeppar)

Kottfarslada (1 av 1)

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ägg och grädde med en stavmixer, smula ner fetaosten och blanda om.

Stek lök och paprika i en klick smör. Lägg i köttfärsen, låt den få färg och krydda sedan med soja, oregano, basilika, svartpeppar och köttfärskrydda. Smaka av med salt och buljong eller fond.

Lägg köttfärsröran i en ugnsform och bred över fetaostkrämen. Grädda i ca 15 minuter. Servera med en god sallad.

Lämna en kommentar