Tacomackor med kyckling

Nu är soffan på plats och det blev jättefint. Vi har sedan tidigare haft en vit Ektorp tresitssoffa och fåtölj i stugan som vi trivts bra med. Idag köpte vi till en likadan tvåsits för att få fler sittplatser. Bilder kommer.

De här smarriga tacomackorna åt vi till middag ikväll. Kan verkligen rekommenderas.

Tacomacka

Tacomackor med kyckling

4 personer
1 rödlök
1 hel grillad kyckling
1 burk majs (à 340 g)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1 påse tacokrydda (à 40 g)
1 påse riven tacoost (à 150 g)
3 msk hackad koriander
8 skivor formfranska
Ev. strimlad isbergssallad till servering

Gör så här: Sätt ugnen på 225°C. Rensa och dela kycklingköttet i mindre bitar/strimlor. Skala och finhacka löken. Blanda kyckling, tomater, lök, tacokrydda och persilja eller koriander i en bunke. Häll av majsen och blanda i den och hälften av osten.

Lägg brödskivorna på en bakpappersklädd plåt. Fördela kycklingblandningen på bröden. Strö över resten av osten. Gratinera mackorna mitt i ugnen ca 5 minuter.

Lämna en kommentar