Kycklingpanna

Här kommer ett recept på en jättegod och krämig kycklingpanna som dessutom är väldigt enkel att göra.

Kycklingwok-2

Kycklingpanna

4 personer
250-300 g kycklingfilé
1 påse valfria wokgrönsaker (500 g)
3 dl Oatley havregrädde
1-2 msk tandoorikrydda (se recept nedan)
Salt och peppar
Olja att steka i
Ev. korianderblad till garnering

Tandoorikrydda
1/2 msk ingefära
1/2 msk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 msk mald koriander
2 msk spiskummin
1/2 tsk salt
1/2 tsk paprikakrydda
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk gurkmeja

Gör tandoorikryddan genom att blanda alla ingredienser. Förvara kryddblandningen som blir över i en burk med tättslutande lock. Hetta upp en stekpanna med olja och och bryn kycklingen och wokgrönsakerna.

Tillsätt havregrädde och låt puttra i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera eventuellt med några blad koriander strax före servering. Servera med ris, parboiled.

Lämna en kommentar