Italiensk kasslergryta

Download PDF

Här kommer ett recept på en kasslergryta som påminner lite om korvstroganoff. Himla gott är det!

Kasslergryta (1 av 1)

Italiensk kasslergryta

4 personer
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
600 g benfri kassler
Smör till stekning
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
1,5 dl Oatley iMat
2,5 dl mjölk
1/2 dl crème fraiche
1 tsk färsk hackad basilika
1 tsk färsk hackad timjan eller 1 krm torkad
1msk färsk hackad persilja
12 halverade coctailtomater
Salt och peppar

Hacka löken och riv vitlöken. Fräs dem mjuka i lite matfett och ta sedan upp dem från pannan. Strimla kasslern. Stek den utan matfett till att börja med för att bli av med en del av vätskan. Tillsätt sedan lite matfett och låt kasslern få lite färg. Häll i den stekta löken och tillsätt tomatpurén som får fräsa med en stund. Pudra över mjölet och blanda om. Blanda i matlagningsgrädde, mjölk och crème fraiche och låt det koka upp. Låt grytan småputtra i några minuter och tillsätt örterna. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt cocktailtomaterna och låt dem bli varma.

Servera med ris och/eller sallad.

Receptet kommer härifrån. Har justerat det något.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *