Stugsista och rabarbersemifreddo

Stugsista (1 av 1)

Så här mysigt hade vi i lördags i stugan. Vi tände en massa marschaller, åt god mat och badade bubbelpool.

Stella (1 av 1) Stugsista2 (1 av 1)Stugsista3 (1 av 1) Stugsista4 (1 av 1)Rabarbersemifreddo (1 av 1)

Jag fixade efterrätten. Therese tipsade om att Leilas rabarbersemifreddo är så god, så den blev det. Och jag lovar, DEN ÄR GOD!

Rabarbersemifreddo

1 l färsk rabarber (cirka 5 långa stjälkar)
1 st färsk vaniljstång
4 dl strösocker
0.5 dl vatten
4 st ekologiska ägg
3 dl vispgrädde
3 dl tjock grekisk yoghurt
Färska jordgubbar till servering

Skär den oskalade rabarbern i 2-3 cm stora bitar. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka rabarber, urskrapad vaniljstång med frön, strösocker och vatten i en tjockbottnad kastrull, i cirka 30 minuter. Rabarbern ska koka sönder och få en simmig konsistens. Låt kompotten svalna ordentligt i kyl, plocka ut vaniljstången.

Separera äggen utan att det kommer någon gula i vitan Vispa äggulorna krämigt och vänd ihop dem med rabarberkompotten. Rengör och torka visparna och vispa äggvitorna till ett vitt skum (i en torr och ren bunke). Vispa grädden fluffigt och vänd ihop med yoghurten. Blanda rabarberkompotten med gräddyoghurten och vänd försiktigt ner de uppvispade äggvitorna.

Häll smeten i en form och frys glassen i 3-4 timmar så att den är ”halvfryst”. Servera med skivade färska jordgubbar.

Finsvik3 (1 av 1) Finsvik (1 av 1) Finsvik2 (1 av 1)

Lämna en kommentar