Philadelphiabullar i långpanna

Den senaste tiden har jag hämtat mycket inspiration från den här härliga tjejen. Hon skriver flera inlägg om dagen med både recept och annat kul.

Det här receptet på philadelphiabullar kommer från henne. Ville testa något nytt när vi firade Tim nu i oktober. Kan bara säga FULLTRÄFF!!! Lovade gästerna att dela receptet här.

Bullar21av1_zps34a6df5d

Philadelphiabullar

ca 30 st
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 g)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Värm mjölken till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna (degen blir bra kladdig och lös, men den ska vara så)! Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.

Bullar1av1_zpse27d6d46

Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen. Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen med mjölad tumme. Fyll varje hål med fyllningen. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i 200 C ca 15-20 minuter eller tills den fått fin färg. Skär upp i rutor och frys in de som inte ska ätas direkt.

1 tanke på “Philadelphiabullar i långpanna”

Lämna en kommentar