Laxfilé med ädelostsås

När vi äter fisk är jag den enda som äter lax. Stefan och barnen äter hellre torsk eller annan vit fisk. Den här såsen var det verkligen sting i. Supergod! Vi vuxna åt sallad till och barnen fick makaroner.

IMG_4139

Laxfilé med ädelostsås

4 portioner
800 g laxfilé i portionsbitar
1/2 chili
2 dl creme fraiche
40 g ädelost
2 tsk koncentrerad fiskfond eller 1 söndersmulad fiskbuljong
4 msk vatten (kan uteslutas)
2 msk smör
Salt
2 vitlöksklyftor
Färsk oregano

Rosta chilifrukten i en torr, het stekpanna tills den blir skrynklig och mörknar utan att brännas. Ta ur kärnorna om du vill ha mildare smak. Blanda samman chili, crème fraiche, ost, fond och vatten. Mixa till en slät sås. Pressa ner vitlöken.

Bryn smöret i en stekpanna. Stek laxfiléerna i cirka 2 minuter på varje sida. Värm hastigt såsen när det är dags att servera laxen och tillsätt hackad oregano.

Lämna en kommentar