En förrätt för matstafetten

Påsken brukar vara förknippad med god mat och dryck. Hade planerat en trerätters middag för några vänner på skärtorsdagen men de insjuknade tyvärr, så det blev bara vår familj. Gott blev det i alla fall.

Till förrätt blev det en käringöbakelse. Receptet hittade Stefan på ica.se. Vi själva ska inte gå på matstafetten i år, men för er som ska kan den verkligen rekommenderas.

Käringöbakelse

4 portioner
200 g skalade räkor
1 rödlök
1/2 dl finhackad dill
1 dl majonnäs
16 skivor vitt bröd (i rundlar)

Garnering
Lite majonnäs
1 dl finhackad persilja
100 g löjrom (eller sikrom)
1 citron

Gör så här: Finhacka räkorna, men spar några till garnering. Finhacka rödlöken och blanda den med dill och räkor. Rör i majonnäs och salta och peppra efter smak. Bre röran på 12 brödskivor. Lägg skivorna på varandra, 3 och 3, till 4 bakelser (för 4 port). Lägg på de 4 locken. Täck bakelserna med ett tunt lager majonnäs. Rulla bakelserna i persilja. Toppa med löjrom och garnera med några räkor och citron.

Till varmrätt blev det Leilas snabba påskpasta. Receptet hittar du längre ner. Ett recept som jag fått av min jobbarkompis Camilla för några år sedan. En härlig pippigul rätt.

Leilas snabba påskpasta

4 portioner
200 g spansk choritzokorv
3 röda paprikor
2 msk olivolja
Flingsalt och svartpeppar
1 tsk färsk hackad rosmarin
400 g spagetti (jag tog fullkorn)
2,5 dl matlagningsgrädde (jag tog Oatley iMat)
1 påse saffran
Flingsalt och svartpeppar
1 förp fetaost i tärningar
ca 1/2 ask ruccolasallad

Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader, klyfta paprikan och skiva korven. Rosta paprika och korv med olja, salt, svartpeppar och rosmarin i ugnen tills det har fått rostad färg. Koka pastan i saltat vatten. Koka upp grädden med saffran och krydda med salt och peppar. Blanda pasta med saffransgrädde och häll upp den på ett stort serveringsfat. Toppa pastan med rostad paprika, korv, ruccola och den tärnade fetaosten.

Efterrätten fixade barnen – chokladbollar. En klassiker som alla älskar. Kul att kleta! Kolla in Stellas förkläde. Det hade jag när jag var liten.

För att påska till det lite extra lade vi dem i gula små formar som vi köpt på Järnia.

En hel del godis har det så klart också blivit. Ett påskägg fyllt med godis och kärlek.

Lämna en kommentar