Choritzogryta med kikärtor och vitkål

Download PDF

Den här maträtten lagar jag någon gång emellanåt. Det är ett av våra favvorecept och dessutom enkelt. Me like!

Choritzogryta med kikärtor och vitkål

4 portioner
3 choritzokorvar
300 g vitkål
1 burk krossade tomater (á 500 g)
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm svartpeppar
2 burkar kikärtor (á 400 g)
2 dl turkisk yoghurt

Tillbehör
Isbersgssallad

Skär korven i slantar. Skölj och strimla vitkålen. Fräs korv och vitkål utan extra matfett några minuter. Häll över de krossade tomaterna och krydda med salt, socker och svartpeppar. Låt puttra under lock cirka 10 minuter. Spola hastigt av kikärtorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner kikärtorna i grytan och låt dem bli varma. Servera grytan med yoghurten och strimlad isbergssallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *