Favoritrabarberpaj

Download PDF

Vi har försökt ett bra tag att hitta en helg att träffa Malin och Erik, men det är alltid något i vägen. Nu tog dom istället och bjöd in till våffellunch. Trevligt initativ!

Jag gjorde min favoritrabarberpaj till efterrätt som är väldigt god och enkel att göra. Hade lite rabarber i frysen från i somras. Det är kanske lite fel säsong för rabarberpaj, men den får en att tänka tillbaka på den härliga sommaren som var…

Godaste rabarberpajen

Favoritrabarberpaj

Fyllning
5 stjälkar rabarber
2 msk potatismjöl
1 dl socker
1 msk kanel
1 tsk ingefära

Smuldeg
2,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 dl socker
130 g margarin

Gör så här: Skär rabarbern i 0,5 cm-bitar och lägg i ugnssäker form. Strö över potatismjöl, socker, kanel och ingefära.

Gör smuldegen. Blanda havregryn, mjöl, kokos och socker. Tillsätt margarinet i bitar. Finfördela med händerna tills du får en grynig massa. Fördela jämnt över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 20 min. Servera med grädde, vaniljvisp eller vaniljglass.

2 reaktion på “Favoritrabarberpaj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *